Tilskuer til motorsport: Sådan beskytter du din hørelse

Som tilskuer til Speedway, Le Mans eller rally-kørsel udsætter du din hørelse for lidt af en belastning.

Hvis du ikke er opmærksom på at beskytte din hørelse allerede tidligt i din fascination med sporten risikerer du at nedsætte den på sigt – og derved ende med et høreapparat eller permanent nedsat hørelse.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med DinHørelse.dk. På siden har du mulighed for at finde et lokalt hørecenter og teste din hørelse. Hvis du har nedsat hørelse har du allerede nu mulighed for gratis at prøve et høreapparat i 30 dage og se, om det øger din livskvalitet.

Store høreværn virker

Den værste løsning – efter intet at gøre – er at bruge in-ear høretelefoner. De er ubehagelige og beskytter reelt meget lidt mod larmen.

Du skal have et faktisk høreværn med dig.

Høreværn lig dem, du er vant til at se håndværkere bruge. Et ordentligt høreværn står dig i 3-400 kroner. De findes i flottere og mindre ’voldsomme’ udformninger end dem, de danske håndværkere normalt render rundt med. Hav det med i tasken når du som tilskuer skal nyde larmende sport.

Aktiv støjreduktion ikke nødvendig

Flere headsets – fx Boses anerkendte QC25-headset – tilbyder ”aktiv støjreduktion”. Det er nyttigt, hvis du sidder i et fly eller tog og har behov for at arbejde.

Den aktive støjreduktion i sådanne headsets med lyd i beskytter dig dog ikke i samme grad som et faktisk omsluttende høreværn gør.

Vælg derfor i stedet et høreværn. Du kan tage høreværnet af, når bilerne er kørt forbi og snakke med dem, du er til sport med. Bare husk at få det på i god tid inden bilerne kommer igen rundt.

Både som udøver og tilskuer

Som tilskuer kan du godt glemme at beskytte hørelsen. Det er jo ikke dig, der sidder i bilen.

Men det er næsten lige så vigtigt som tilskuer. Du sidder ikke i én bil, men du hører 10 af dem runde for runde. Du sidder ikke beskyttet i sædet, men bliver udsat for den fulde volumen.

Kom ikke i gang med at beskytte din hørelse for sent. Det koster i den anden ende!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hojdinabetyg.se/extreme-sports.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar