Skadet under sport: Løn under sygdom og dagpenge

Som de fleste andre atleter har du sandsynligvis et fuldtidsjob i hverdagen.

Det er nødvendigt for at du kan finansiere din hobby med sporten.

Men hvad sker der med dit job og dine faste lønbetalinger, hvis du er så uheldig at komme til skade under sporten?

Vi kigger her – sammen med Christoffer fra BilligAkasseGuide.dk – på reglerne, du bør kende til:

120-dagesreglen

Som funktionæransat bør du være opmærksom på, om 120-dagesreglen gælder for dig. Det gør den alene, hvis den er nedskrevet i din ansættelseskontrakt. 120-dagesreglen medfører, at hvis du inden for de sidste 12 løbende måneder er syg i mere end 120 dage har din arbejdsgiver mulighed for at opsige dig.

Også hvis sygdommen skyldes en skade efter sport.

Driftsmæssigt begrundet hvis ikke aftalt 120 dage

Hvis 120-dagesreglen ikke er aftalt afhænger en opsigelse af, om din arbejdsgiver kan godtgøre for det er sagligt. Hvis det er begrundet i driften af virksomheden – din længerevarende sygdom efter en skade skraber driftsproblemer – er dette i praksis nok til at statuere driftsmæssige problemer.

Selv skyld? Ingen løn – men kræver meget

Hvis du grelt selv er skyld i din skade kan din arbejdsgiver opsige dig med det samme og ikke betale dig mere – effektivt bortvise dig.

Dette kræver dog meget – som at du uden cykelhjelm bevidst er kørt ind i et træ på vej ned af en 20 grader stejl skrænt-meget.

Det sker derfor ikke i praksis. Men husk lige cykelhjelmen alligevel.

Dagpenge kræver ikke grund

Har du mistet dit job ser din a-kasse ikke på hvorfor du blev syg til at starte med og siden da har mistet dit job. Du får således dine optjente dagpenge også selvom du er blevet sygemeldt efter en sportsskade.

Vær dog opmærksom på, at din udbetaling kan nægtes, hvis du selv nægter at blive behandlet og derved bedre. Det er i praksis ikke et problem med fysiske skavanker. Du nægter ikke en operation for at sætte dit brækkede ben sammen igen. Det er et større problem ved psykisk sygdom, hvor nogle patienter ikke ønsker at tage den medicin der gives til dem med risiko for at miste dagpenge.

Heldigvis er skader efter sport sjældent psykiske!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hojdinabetyg.se/extreme-sports.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar