Finansiering af ekstremsport

Ekstremsport er ikke en billig fornøjelse.

Tværtimod koster det ofte tusindvis af kroner hvert eneste år i rejseomkostninger, nyt udstyr, personlige trænere, dyr og god mad og meget mere.

Hvordan finansierer de ikke-professionelle atleter det? Det er de færreste, der spiller eller løber for et professionelt hold og derved har gjort sporten til deres levevej. For de fleste af os bruger vi de penge vi tjener i løbet af dagen, når vi trækker i sportstøjet om aftenen.

Der er grundlæggende 4 måder at finansiere din ekstremsport på:

Sponsorater

Hvad der er målet for de fleste atleter er sponsorater og en faktisk professionel tilværelse.

I Danmark tilbyder platformen Sponso som en af få en mulighed for at finde en sponsor. Et kig på platformen i februar 2016 viser dog, at der meget lidt er gang i platformen med kun få donationer og få søgende atleter.

Du har mulighed for at søge sponsorater på flere fora:

  • Amino – Iværksætterfora
  • Facebook-grupper som UngIværk og Iværksætter Netværk
  • Sponso som nævnt herover

Når du søger et sponsorat, så vær opmærksom på hvad du tilbyder igen. Sponsoren søger markedsføring og synlighed. Hvad du kan give er fx:

  • Synlighed på din hjemmeside
  • Logo på tøj og pressemateriale
  • Navngivelse af hold efter din virksomhed

Et sponsorat er en handel med en virksomhed. Du skal sørge for at være et tiltrækkende aktiv og tilbyde meget værdi igen, hvis du skal være en af få danske ikke-professionelle atleter med en sponsor

Egen lomme

Den mest normale måde at finansiere ens sport på er ved egen lomme.

Du har et fuldtids- eller deltidsjob ved siden af sporten. Det sikrer penge til en lejlighed, mad og drikke og sporten. Med egen lomme som primær finansiering får du ikke et liv på første klasse, men det virker og får dig fra A til B.

Lån

En (desværre) også anvendt mulighed er lånte penge.

Hvis banken er med på dit eventyr kan du med et banklån få penge til finansiering af din ekstremsport fra 5-6 % i rente. Ofte ser banken dog ikke en god forretning i at låne dig de penge. Banken er en forretning og ikke din sponsor. Derfor er du nødt til at låne dine penge i form af et forbrugslån til højere renter i stedet.

Det betyder, at du i øvrigt skal arbejde endnu hårdere for at betale båder renter og afdrag. Den økonomiske situation et forbrugslån medfører kan betyde manglende fokus på din sport. Det er derfor anbefalelsesværdigt at finde anden løsning.

Legater

Som for visse studieretninger – jura og medicin inklusive – findes der legater, du som sportsudøvende kan søge.

Du kan finde legater blandt andet på SO.dk/Legater.

Hvis du vil gøre dig forhåbninger om at få et af de få legater skal du dedikere god tid til at skrive din ansøgning. Få hjælp af venner og bekendte – eventuelt en professionel – så du er sikker på ansøgning står så skarpt som muligt. En dårligt skrevet ansøgning giver samme resultat, som hvis du ikke er opmærksom på hvilken værdi du giver til eventuelle sponsorer:

Ingen penge!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/hojdinabetyg.se/extreme-sports.dk/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Skriv et svar